Politika zasebnosti

Zavedamo se pomembnosti zaščite osebnih podatkov in želimo, da bi se pri uporabi našega spletnega mesta počutili varno, zato smo pripravili to Politiko zasebnosti.

Ta politika zasebnosti ureja način in obseg obdelave vaših osebnih podatkov ob obisku našega spletnega mesta.

Obdelava osebnih podatkov

Vse pridobljene osebne podatke obdelujemo v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES ter veljavnimi nacionalnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Pridobivanje in shranjevanje osebnih podatkov

Vsi pridobljeni osebni podatki na našem spletnem mestu se zbirajo samo, v kolikor jih prostovoljno delite z nami.

1. Ob izpolnitvi kontaktnega obrazca, s katerim lahko stopite v stik z nami:

 • Ime
 • Priimek
 • Delovno mesto*
 • Naziv*
 • Elektronski naslov
 • Telefonska številka
 • Osebni podatki, ki so morebiti vsebovani v sekciji »Tvoje sporočilo«

*Osebni podatki, ki jih ob izpolnitvi zgoraj navedenega kontaktnega obrazca ni potrebno izpolniti.

2. Ob izpolnitvi kontaktnega obrazca za prijavo na prosto delovno mesto

 • Elektronski naslov
 • Ime in priimek
 • Katero delovno mesto vas zanima
 • Ali želite delati polni delovni čas ali kot pogodbenik
 • Kdaj bi lahko pričeli z delom
 • Vsi podatki, ki so dostopni na vašem Linkedin in GitHub profilu
 • Vsi podatki, ki so zajeti v poslanem življenjepisu

Obdelujemo IP naslove naprav, preko katerih dostopate do spletnega mesta. Na spletnem mestu uporabljamo »piškotke«, po katerih vas prepoznamo, vendar pa nam to ne omogoča vaše identifikacije, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ne moramo ugotoviti imena in priimka in drugih vaših identifikacijskih podatkov. Te tehnične podatke uporabljamo z namenom merjenja in izboljšanja učinkovitosti spletnega mesta, za pomoč pri ugotavljanju težav s strežnikom, za upravljanje spletnega mesta, da bi videli, če obstaja promet spletnega mesta ter da prepoznamo naše uporabnike.

Namen zbiranja osebnih podatkov

Pridobljene podatke uporabljamo z naslednjimi nameni:

 1. V kolikor ste izpolnili kontaktni obrazec, da bi stopili v stik z nami, bomo te podatke uporabili zgolj za odgovarjanje na vaša vprašanja ali druga elektronska sporočila.
 2. V kolikor ste izpolnili kontaktni obrazec za prijavo na prosto delovno mesto, bomo te podatke uporabili zgolj z namenom, da vas v okviru tega prostega delovnega mesta kontaktiramo (na primer povabimo na razgovor, vas o izbiri/neizbiri obvestimo, pošljemo testno nalogo ipd.).

Podatke, ki nam jih posredujete, lahko združimo z vsemi informacijami, ki jih zberemo o vas, in/ali informacijami, ki jih prejmemo iz drugih virov, in jih uporabimo za zgoraj navedene namene (odvisno od vrste informacij, ki jih prejmemo).

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva informacijo ali družba nChain zbira in obdeluje njegove osebne podatke ter seznanitev s temi osebnimi podatki.

Uporabnik lahko:

 • zahteva omejitev obdelave osebnih podatkov;
 • ugovarja obdelavi osebnih podatkov;
 • prekliče dana soglasja za različne namene obdelave;
 • zahteva popravke oz. dopolnitve zbranih osebnih podatkov ali
 • zahteva izbris osebnih podatkov.

Vse zgoraj navedene pravice lahko uveljavlja v skladu, pod pogoji in v obsegu kot to določa Splošna uredba o varstvu podatkov.

Zahtevo za uveljavitev pravic, navedenih v tem poglavju, lahko uporabnik izvede s pisno zahtevo, poslano na elektronski naslov slo-legal@nchain.com ali po pošti na naslov Brnčičeva ulica 39, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija. Po prejeti zahtevi bo družba nChain zahtevo skrbno pregledala ter ravnala v skladu z zahtevo in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Hramba osebnih podatkov

S pridobljenimi osebnimi podatki ravnamo skrbno, nepooblaščenim osebam je dostop do osebnih podatkov onemogočen.

Osebne podatke, ki ste nam jih zaupali na podlagi vaše osebne, eksplicitne privolitve in ki ste nam jih posredovali z izpolnitvijo kontaktnega obrazca, hranimo do preklica. Soglasje za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost zbiranja in obdelave podatkov pred preklicem soglasja. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Osebne podatke hranimo v digitalni obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

Podatke, ki jih zbiramo, hranimo na varnih strežnikih in jih hranimo do vašega preklica, vendar ne dlje, kot traja maksimalna doba hrambe.

Razkritje osebnih podatkov

Osebni podatki so hranjeni na način kot je opisano v predhodnem poglavju. Razkritje nepooblaščenim osebam in drugim tretjim osebam ni možno, razen pod pogoji, ki so opisani v tem poglavju.

Vaše osebne podatke lahko delimo znotraj skupine nChain.

Vaše podatke lahko delimo s tretjimi osebami, če smo dolžni razkriti ali deliti vaše osebne podatke, da bi izpolnili katero koli zakonsko obveznost ali da bi uveljavili ali uporabili naše Splošne pogoje uporabe ali da bi zaščitili pravice, lastnino ali varnost našega podjetja, naših strank, pridobiteljev licenc, poslovnih partnerjev, podružnice, ipd.

Rok hrambe osebnih podatkov

Družba nChain osebne podatke obdeluje do izpolnitve namena obdelave oziroma v primeru prijave na prosto delovno mesto, se osebni podatki, ki so pridobljeni na podlagi soglasij, hranijo do preklica.