Piškotki

Naše spletno mesto http://nchain.si uporablja piškotke. Upravljavec »piškotkov« in spletnega mesta je družba nChain d.o.o., Brnčičeva ulica 39, 1231 Ljubljana-Črnuče.

Pravna podlaga

Zakon o elektronskih komunikacijah ((ZEKom-1; (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17).

Kaj so piškotki?

Piškotek je mala tekstovna datoteka, ki jo spletna stran, ki si jo ogledujete, prenese na vaš računalnik ali drugo napravo, s katero brskate po spletu (telefon, tablico). Za uporabnike so zelo koristni, saj vsebujejo informacije, ki pripomorejo k boljšemu delovanju spletne strani. Piškotki ne zbirajo vaših osebnih informacij in ne omogočajo nikakršne identifikacije uporabnika spletne strani.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Začasni ali sejni piškotki (session cookies) se ne shranjujejo, ampak se izbrišejo vsakič, ko zaprete brskalnik.

Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies)

Ostanejo shranjeni, tudi po zaključku seje, torej tudi, ko brskalnik zaprete. Spletna stran jih uporablja npr. za analiziranje obiskov na našem spletnem mestu, da lahko naše vsebine še bolj izboljšamo. V računalniku lahko ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

Analitični piškotki Google Analytics

Se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako uporabljate našo spletno stran, sporočajo pa nam tudi število obiskovalcev na našem spletnem mestu. Te informacije, ki se zbirajo v anonimni obliki, so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani.

Podatkov, zbranih s pomočjo lastnih piškotkov ne posredujemo tretjim osebam.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami in jih lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Piškotke lahko vedno v celoti / delno sprejmete ali zavrnete, odstranite oz. jih onemogočite.